Település:
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Nyírbátor


Báthori Várkastély és Panoptikum


Báthori Várkastély és Panoptikum


Nyírbátor, Vár u. 1.

 

Ismerje meg a Báthori Család történelmét és a középkor legendákkal teli világát Nyírbátorban!

Báthori Család XIV. században épült udvarházát a XV. század végén várkastéllyá alakították, az északi részén állt az ebédlő palota, melyben a Báthori család fogadta a hozzá érkező vendégeket. 2006-ban régi pompájához méltóan adták át a turistáknak és a város lakóinak ezt a gyönyörű épületet, melyben otthonra lelt a 45 életnagyságú alakból álló történelmi panoptikum, amely bepillantást enged a középkori emberek mindennapi életébe és bemutatja a Báthori család leghíresebb tagjait.
A pincétől a padlásig érdemes bejárni, hiszen minden szinten kínál valami újat. A pincében találja kőtárat, ahol az ásatások során előkerült középkori ajtó- és ablakkeretek, korlátmaradványok vannak kiállítva, illetve a reneszánsz stílusú, bérelhető rendezvénytermünket, amely remek helyszíne családi vagy baráti rendezvényeknek, összejöveteleknek.

Az épület további szintjein kapott helyet a várkastély állandó kiállítása, a panoptikum, ahol a Báthori família tagjai elevenednek meg. A hihetetlenül aprólékosan kidolgozott figurák és a korhű környezet kombinációja egyedülálló reneszánsz hangulatot teremt.
A minden igényt kielégítő, tetőtéri konferenciaterem ideális helyszíne lehet konferenciáknak, továbbképzéseknek, tárgyalásoknak, az épület körül pedig szemet gyönyörködtető park várja a szabadtéren esküdni vágyó ifjú párokat!

Mikor? Nyitva tartás:
Hétfő - Vasárnap
Október 1. - Március 31.-ig: 9:00 - 17:00
Április 1. - Szeptember 30.-ig: 10:00 - 18:00

Ár információ: Felnőtt: 1 000 Ft; Gyermek/diák: 500 Ft;
Felnőtt csoportos belépő (15 fő felett): 700 HUF/fő Iskolás és Nyugdíjas csoportos belépő (15 fő felett): 400 HUF/fő

 

 

Forrás: http://nyirbator.kornyeke.hu/bathori-varkastely-es-panoptikum

 

 

 

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »